Loňská vítězka soutěže: "že bych si letos troufla na nejlepšího chlapa?"

Loňská vítězka soutěže Do práce na kole: „Že bych si letos troufla na nejlepšího chlapa?“

Loňská vítězka soutěže Do práce na kole: „Že bych si letos troufla na nejlepšího chlapa?“
20. 4. 2017, 4 min. čtení

Vlasta Štochlová z Prahy najela loni během května nejvíc kilometrů ze všech účastnic, obdivuhodných 2 190. A aby toho nebylo málo, k vítězství v kategorii „výkonnost“ přidala i prvenství v „kreativitě“. Na každé ze svých cest pořídila dvě až čtyři fotografie, které sdílela na svém facebookovém profilu. Nakonec z nich sestavila působivou fotogalerii na svých webových stránkách. Co se za uplynulý rok změnilo a jaké jsou Vlastiny ambice pro letošek? Na to jsme zeptali v našem rozhovoru.

Co pro vás loňské vítězství v soutěži Do práce na kole znamenalo?

Loňské vítězství v kategorii žen pro mě znamenalo potvrzení toho, že když si člověk vytyčí nějaký cíl a pevně si za ním jde, tak ho dosáhne. Nic není nemožné, když člověk opravdu chce. Prvně jsem se Vaší soutěže zúčastnila v roce 2015. Tenkrát jsem se se soutěží seznámila a dala jsem si za cíl v roce 2016 pořádně šlápnout do pedálů. A to se podařilo.

Bylo náročnější vyhrát kategorii „výkonnost“ nebo „kreativita“? 

Vzhledem k únavě, kterou člověk musí při takovém nájezdu kilometrů překonávat, bylo určitě náročnější vyhrát kategorii „výkonnost“. Konkurence byla veliká a pokud chcete vyhrát, musíte jezdit skutečně pravidelně a za každého počasí. Co se týče kategorie „kreativita“, tak tam jsem měla hned jasno, miluji fotografování a vyfotit pár fotek z každé cesty mi přišlo jako dobrý nápad :)

Máte nějaký zajímavý zážitek z loňského ročníku soutěže?

Nevím, zda to můžu označit jako zajímavý zážitek, ale zážitek to rozhodně byl… Podařilo se mi srazit na křižovatce auto, které mi jako cyklistovi nedalo přednost. Auto jsem nabourala z boku. Byla jsem nakonec ráda, že nejelo pomaleji. Kdyby bylo o něco pomalejší, skončila bych mu pod koly. Takže cyklisté, hlavně opatrně a řidiči, berte na nás prosím ohledy.

Účastníte se i letos? Jaké máte ambice?

Ano, i letos se velmi ráda zúčastním. Tento rok se mi prvně podařilo vytvořit firemní tým. Dosud jsem jezdila s lidmi z Vaší cykloseznamky (nově pod názvem cykloparťák), letos tedy prvně s kolegy. A ambice? Že bych si troufla na nejlepšího chlapa??? Né, dělám si samozřejmě srandu. Vzhledem k tomu, že už jsem jednou vyhrála, tak si už žádné cíle nedávám, ale hodně jezdit rozhodně chci.

Jezdíte na kole i po zbytek roku? Co vás na tom nejvíc baví?

Kolo je moje srdeční záležitost. Jezdím kromě zimy po celý rok. Nejsem žádný rychlostní jezdec, nejčastěji jezdím rekreačním tempem s přáteli a na pohodu. Občas si ráda vyrazím i sama, bezvadně se na kole čistí hlava. Nejvíce mne na cyklistice baví to, že člověk může překonávat větší vzdálenosti a poznávat v klidu nová místa.

Tak držíme palce!!!

Děkuji za rozhovor, s cyklistickým AHOJ, Vlasta:-)

Proč jezdit na kole či chodit pěšky a ještě za to platit? Co lidé oceňují na výzvě Do práce na kole? Cyklodoprava

Proč jezdit na kole či chodit pěšky a ještě za to platit? Co lidé oceňují na výzvě Do práce na kole?

Proč jezdit na kole či chodit pěšky a ještě za to platit? Co lidé oceňují na výzvě Do práce na kole?
Společenský klub proti lycře: Chvála slowbikingu Cyklodoprava

Společenský klub proti lycře: Chvála slowbikingu

Společenský klub proti lycře: Chvála slowbikingu
Do školy na kole, pěšky a bezpečně. Co si můžeme vzít ze školních ulic celého světa? Cyklodoprava

Do školy na kole, pěšky a bezpečně. Co si můžeme vzít ze školních ulic celého světa?

Do školy na kole, pěšky a bezpečně. Co si můžeme vzít ze školních ulic celého světa?
Výzvu pořádá
Generální partneři
Národní partneři
Partneři
Hlavní mediální partner
Mediální partneři