Má to cenu! Proč přihlásit svou firmu do výzvy, i když jste všichni na home office - Do práce na kole

Má to cenu! Proč přihlásit svou firmu do výzvy, i když jste všichni na home office

Má to cenu! Proč přihlásit svou firmu do výzvy, i když jste všichni na home office
12. 3. 2021, 5 min. čtení

Výzva Do práce na kole dostává v pandemii další rozměr. Po roce na home office je pro spousty lidí prostředkem k tomu, jak zůstat duševně i fyzicky fit. A pro zaměstnavatele je akce jednou z mála příležitostí, jak udělat něco navíc pro své zaměstnance. Aby jim z toho všeho, čemu v téhle bezprecedentní době musí čelit, úplně „nehráblo“.

Výzvu Do práce na kole přijímají každý rok po celý květen tisíce lidí po celé republice a pomáhají tak nejen sobě a svému zdraví, ale i městům k lepší infrastruktuře pro cyklisty i chodce. A za 66 % z nich platí účast jejich zaměstnavatel, protože tím buduje nejen lepší vztahy na pracovišti, ale i vyšší kreativitu a efektivitu svých lidí. Nyní po roce na homeoffice je právě pohyb, ke kterému výzva motivuje, i velmi účinnou prevencí deprese, úzkosti a dalších nepříjemných stavů, do kterých padá čím dál tím víc obyvatel nejen České republiky.

Nevolejte Chocholouška!

S dětmi na distanční výuce v zádech, jednou negativní zprávou za druhou a strachem o své nejbližší není zrovna snadné zachovat slunce v duši. Ale právě vyhlídka lepších zítřků je to, co drží lidi v časech krize nad vodou. A pravidelný pohyb jim v tom pomáhá. Člověk, jehož den sestává z online meetingů a kterému nákupy vozí až domů, se k pohybu na vzduchu ale dostává jen stěží. S výzvou Do práce na kole, která se letos samozřejmě vztahuje i na zdravotní procházky, proběhnutí se po parku anebo bezmotorovou cestu na poštu, je mnohem lehčí své zaměstnance motivovat, aby dbali o své zdraví. Stačí třeba 3 km denně.

 

Týmy jihlavského magistrátu

Budete „šlank“

Pohybem venku, ať už při chůzi, běhu nebo cyklistice, dělají účastníci kromě svého ducha samozřejmě dobře i svému tělu. A i na tom zaměstnavatelům záleží. Není tajemstvím, že vysoká nadváha a obezita představují velké komplikace při léčbě různých nemocí, nejen covidu. Už půl hodina pohybu denně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, zvyšuje imunitu a napomáhá správnému dýchání. To všechno v těchto časech potřebujeme jako sůl.

Ukážete, že jdete s dobou

Kromě blaha svých zaměstnanců prospějete také životnímu prostředí a infrastruktuře města, ve kterém sídlíte, pokud přijmete naši výzvu jako firma. Anonymizovaná data o trasách, které jednotliví účastníci v rámci Do práce na kole volí, totiž sbíráme a dále s nimi pracujeme tak, abychom identifikovali místa, která by potřebovala zlepšit. Aby se v nich bezmotorově cestujícím lidem lépe pohybovalo. Protože důležitost udržitelné dopravy dnes už podceňuje jen málokdo, její podpora je každou firmu také příležitostí, aby ukázala svým klientům, konkurenci i zaměstnancům, že jí záleží na životním prostředí. A protože ti největší hráči na trhu napříč obory se profilují jako podporovatelé udržitelné mobility, může se pro vaši firmu stát také nemalou konkurenční výhodou.

Zkrátka a dobře, tento květen se vám nenaskytne lepší příležitost zlepšit zdraví zaměstnanců, udržitelnost měst i veřejný obraz vaší firmy než zúčastnit se s ní výzvy Do práce na kole. Ta každoročně pomáhá ušetřit stovky tun CO2 a udržuje ve formě tisíce lidí. Obojí se zvláště v pandemii šikne. Tak na nic nečekejte a přidejte se ke stovkám firem, které své zaměstnance už přihlásily.

8 jednoduchých, vědecky podložených způsobů, jak podpořit své duševní zdraví Duševní zdraví

8 jednoduchých, vědecky podložených způsobů, jak podpořit své duševní zdraví

8 jednoduchých, vědecky podložených způsobů, jak podpořit své duševní zdraví
Přijmout Květnovou výzvu můžete až do konce měsíce do práce na kole

Přijmout Květnovou výzvu můžete až do konce měsíce

Přijmout Květnovou výzvu můžete až do konce měsíce
Květnovou výzvu Do práce na kole zahájil s AutoMatem a BESIPem i ministr dopravy Kupka snídaně

Květnovou výzvu Do práce na kole zahájil s AutoMatem a BESIPem i ministr dopravy Kupka

Květnovou výzvu Do práce na kole zahájil s AutoMatem a BESIPem i ministr dopravy Kupka
Výzvu pořádá
Generální partneři
Národní partneři
Partneři
Hlavní mediální partner
Mediální partneři